JA SmashBoard - шаблон joomla Скрипты
Close

Workshop Flex/Flock

We gaan aan het werk met Flex-en Flockfolie!

Wie?
FabriK MagiK organiseert op vraag van de KVLV jongeren Nijlen op dinsdag 7 februari een workshop flex en flockfolie.
Inschrijven kan tot 27 januari, enkel via kvlv.jongeren.nijlen(at)gmail.com

Watte?
Flocken is een geniale toepassing om rompertjes, bavetjes, t-shirts etc…op een redelijk goedkope manier te pimpen tot leuke, persoonlijke items.

Flockfolie is een zelfklevende folie die je op kledij kan strijken. Het heeft een fluweelachtige structuur. Flexfolie is dan weer een gladde folie die een beetje met de stof meerekt.
Beide zijn perfect om in no-time een gepersonaliseerd cadeau te maken of om die saaie, betaalbare shirts ineens hip en cool te maken. Je gaat je sowieso überpopulair maken bij je (klein)kids. Halloween…hier komt een “spinnen t-shirt”, Pasen vieren we met een “paashaasbavet”, de jarige kan je verwennen met een toffe aangepaste kroon…
We leren je de truken van de foor om met dit materiaal aan de slag te gaan.

Hoe pakken we deze avond aan:
In het eerste deel vertellen we je hoe je best werkt als je dit helemaal manueel wil doen (én laten je dit dan ook doen). We snijden zelf onze figuren uit en bevestigen deze met een strijkijzer op een katoenen stuk kledij dat jullie meebrengen (bijvoorbeeld een t-shirtje).
Dan laten we jullie ook kort zien hoe je ook figuren kan uitsnijden mbv een Cameo (een zeer handig en verslavend apparaatje) en gebruiken dan de hittepers. Hierbij krijgt elke deelnemer van ons een katoenen tas waar we een (zelfgekozen) tekst in zwarte letters gaan opzetten.

Meebrengen:

 • schaar, best met een punt
 • breekmesje
 • (snij)lat
 • katoenen kledij/stukken die je wil pimpen! (2 of meer)
  Katoen wordt best voorgewassen om de flex/flock optimaal te laten hechten.
 • indien je dit bezit: hobbymesje , nagelschaartje met scherpe, gebogen punt, snijmat 


Om vlot te kunnen werken:

 • Welke tekst wil je op je tas zetten? Ideetjes vind je >>> HIER <<< terug. Wil je een speciaal lettertype, laat dit dan zeker ten laatste op vrijdag 27 januari weten aan ons op info(at)fabrikmagik.be.

 • Welke figuur zou je graag op het kledingstuk zetten? Op onze site vind je tal van voorbeelden, kies er >>> HIER <<< of >>> DAAR <<<  eentje uit naar je zin. De avond zelf mag je laten weten welke van deze voorbeeldfiguur je wil en hoe groot. We maken dan ter plekke een mal voor je.
  Vind je niet meteen iets naar je zin tussen de figuren? Geen probleem, doe zelf een voorstel en mail ons even op voorhand de figuur door die je graag zou flocken ( >>> HIER <<< vind je voorbeelden van figuren die niet in aanmerking komen om te verwerken). We zorgen dan dat alles klaar staat om de figuur snel te kunnen afdrukken. Het is praktisch niet mogelijk om de avond zelf nog een “nieuwe figuur” aan te dragen. Het verwerken hiervan zou onze timing danig in de war brengen.
  Ook hier ten laatste op vrijdag 27 januari info(at)fabrikmagik.be.

 • Wil je graag eerst oefenen op een ander stuk katoen, of ben je een snelle werker? Je mag altijd een zakdoek (geen papieren uiteraard) of een tweede stuk meebrengen. We hebben extra stukken flex- en flockfolie bij die je aan aankoopprijs kan overkopen.

Loading...
Loading...